vrijdag 24 oktober 2014

Vijverbeluchting. Vijverluchtpompen en Vijverluchtstenen

Vijverbeluchting.

Vijverluchtpompen

De beste vijver luchtpompen ? Welke luchtpomp kan men het beste gebruiken.
Vijver beluchting is erg belangrijk voor gezonde vissen en waterplanten. Maar wat zijn nu de beste beluchtingspompen. Er zijn diverse soorten en maten en ze zijn te koop in verschillende prijsklassen. Wij van Daru-koi hebben verschillende merken vijverluchtpompen in het assortiment. Zo hebben we de Air pump 4000 en 8000, professionele Nitto, HAP, koi pro air blow, V flow en de hi blow luchtpomp.Deze pompen behoren tot de beste in hun soort en zijn geschikt voor elke (koi) vijver.

Vijver luchtpompen zorgen voor extra zuurstof.

Zuurstof is belangrijk voor een gezonde leefomgeving van zowel onze koi’s als de overige vijverbewoners en voor een optimale groei van onze vijverplanten. Vooral in de zomermaanden wanneer de temperaturen overdag oplopen boven de 20 graden en in de nachtelijke uren wanneer vijverplanten geen of weinig zuurstof leveren is de noodzaak van extra zuurstof essentieel om de vijver gezond te houden.

Vijverluchtpompen en Luchtstenen.

Luchtstenen worden gebruikt in combinatie met de vijver luchtpompen, het is daarom noodzakelijk dat de luchtpompen droog en het liefst koel opgesteld staan. Het is n.l. zo dat de luchtstenen in de vijver na verloop van de tijd dicht slibben met alg en vuil. Door vervuiling van de luchtstenen zal de pomp (harder) moeten werken en warmer worden, Daarom is een goede ventilatie van groot belang. Ook is het aan te raden om elk jaar de luchtstenen te vernieuwen om verzekerd te zijn van een goede vijver beluchting. Naast zuurstof voorziening zorgen deze pompen in de wintermaanden ervoor dat er geen ijs in de Koi vijver komt. Naast vijver luchtpompen leveren wij ook beluchtingsslangen en bruisstenen, die op verschillende plaatsen in de vijver en in bijvoorbeeld het filter kunnen worden neergezet.
Vijverluchtstenen
Het gebruik van luchtstenen in de koivijver.
Hoe zorgt u voor voldoende lucht in de vijver. Zoals u kunt lezen in ons artikel over vijver beluchting is zuurstof van levensbelang voor onze vijvervissen en koi (karpers). Het gebruik van een goede luchtpomp is dan ook essentieel voor een heldere en gezonde vijver. Om een goede zuurstof verdeling in de koivijver te creƫren raden wij u aan om gebruik te maken van zogenaamde luchtstenen. Deze vijverluchtstenen zijn speciaal ontworpen om de zuurstof die via de luchtpompen word aangevoerd goed te verdelen. Een goede pomp zoals de Air pump, HAP (hailea) , Nitto, Hi blow heeft een luchtverdelingsaansluitstuk met kraantjes, waar de verschillende luchtsteentjes op worden aangesloten.
Wij raden u aan om de luchtstenen elk jaar te vervangen( of in ieder geval om het jaar), na verloop van tijd gaan ze dicht zitten door vuil en aanslag waardoor er onvoldoende zuurstof in de vijver komt, en uw vijverluchtpomp niet zal werken. Tip !! Vervang ieder jaar (om het jaar) de luchtstenen, dit voorkomt zuurstof problemen.

Kijk voor meer info op het gebied van vijvers en koivijvers op:


Tags: